dunia sudah gila

Assalamualaikum. hello

di sini saya ingin umumkan bahawa ini adalah coretan terakhir saya.

saya rasa belum masanya untuk berkongsi cerita dengan semua. selagi belum buktikan yang saya dah berjaya, selagi tu saya akan terus berdiam. buat kerja sendiri dan hanya jadi silent observer. mm hm 🙂

sigh..

sebenarnya letih. letih memikirkan hal dunia yg tak sudah. me as a left-brain person, sangat sangatlah terkesan dengan apa yg terjadi pada saudara Islam di Mesir, Syria, dan Palestin. lebih lebih lagi saya tak dpt  berbuat apa apa untuk selamatkan mereka. hanya doa yg saya mampu titipkan. sekarang ni pihak rejim gunakan bom kimia utk bunuh saudara saya tak kira yg masih kecil atau dewasa. sebelum ni mereka terus membedil penempatan ahli sunnah waljamaah. walau mereka dibunuh dengan apa cara sekalipun saya yakin Allah akan hadiahkan syahid utk semua yg terkorban insya Allah. hati saya tersentuh setiap kali tengok video Syrian boy yg sangat kuat semangat ni. walaupun dia hampir menangis tapi saya tahu dia cuba tahan air mata sambil berikrar akan pukul basyar kalau terjumpa :’)

Image

next saya nak sentuh sikit tentang masa depan saya. sebenarnya saya dah set cita cita yang tinggi lepas habis belajar nanti. tapi saya perhati trend sekarang belum pape dah kawen. jujur saya nak habiskan belajar dulu. tu jelah dream saya: study to the top level 🙂 then fikir2 balik taknak lah cita cita melambung sangat. saya nak fokus satu kerja je nanti. selebihnya, masa saya akan tertumpu pada anak anak. sebab apa? sebab saya dah alami sendiri betapa kosong dan sunyinya hidup ni tanpa parents dan orang tersayang. tapi saya tak salahkan takdir. mungkin Dia nak uji saya dengan kesedihan sebab Dia nak hadirkan ‘love’ utk bahagiakan saya.

apa yang saya harap dari Love.

saya harap Love tu first and last yg pernah saya jatuh cinta.

saya harap Love tu dapat terima nature saya yg kepala angin, agressive, manja, dan ingin rasa dicintai.

saya harap Love tu dapat terima saya seadanya, bukan suka luaran je. saya nak dia cintakan saya sebab sekeping hati yg ada pada Zafirah Azmi.

saya harap Love tu nanti care kat saya macam mana saya care kat dia.

saya harap bila saya sedih, dia sentiasa ada utk saya nangis kat bahu dia.

saya harap dapat dengar I LOVE YOU dlm setiap akhir perbualan atau text. macam omputih, camtu la diorang kekalkan hubungan : conversation.

saya hope dia imamkan solat saya..dan sama sama berjaya dunia akhirat.

Image

susah senang sama sama. Just hope tak kira Zafirah muda Zafirah tua tetap sama di hati dia. tak cari perempuan lain dan takkan ulangi kesedihan yang terparut ni.

kalau boleh, future kids nanti nak namakan sempena nama dia 🙂

ok.bubye blog. jumpa lagi in next 5 years (at least). loveyou

XX

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Random Act of Kindness

Random acts of kindness are a means by which we make a deliberate attempt to brighten another person’s day by doing something thoughtful, nice, and caring for them. Kindness is a way of showing others that they count and that even in the face of hostility and selfishness, you’re making a stand for kindness.

By doing kind acts for others, you’re helping to create kindness-aware communities that value generosity of spirit and action and kindness toward others as essential parts of a healthy community. Here are some suggestions for encouraging others with your random acts of kindness:

1) Be kind. Kindness as an attitude is infectious. When you’re willing to share your kindness, others will be inspired by your example and think about doing something as kind themselves. Fan that flame by being kind to everyone.

Image

2) Be thoughtful. Random acts of kindness can be shown through thoughtfulness about the needs of others. How many times do you wish someone could have been more thoughtful before they did or said something?

  • Put someone else first. If you get to the grocery store check-out line at the same time as someone else, you can decide to smile and wave them through first.
  • When you’re stuck in traffic and the last thing you want to do is let a car get in front of you, gosh this is so hard. But just remember that somebody else had to let you in, and repay the favor to the next person! 🙂

Image

3) Use your manners. Manners aren’t dead, they’ve just been forgotten in many ways. Yet, manners are the bedrock of courteous and kind relations and their use is an indication of respect for others. Hold doors open for others (ahh..so gentleman hahaha), hold an umbrella over someone in the rain, and be on time for everyone you’ve promised to meet. Anddd don’t forget to say thank you. Whenever anyone does something for you, be grateful and let them know.

Image

4) Give out compliments generously. There’s usually an awkward silence when you’re stuck in an elevator or waiting in a queue with a stranger. Instead of staring at the floor, find something you like about the other person and compliment him/her on it. Not only will it make him/her feel good, it just might kick off a conversation with a new friend.

Image

I really like the idea of western people who always compliment each other instead of being jealous over and over like our tipical malay :{ I’ve been observe the compliments in every english conversation/tv shows like “oh,you look great!” , “that’s pretty awesome”, “oh..that’s is so kind of you” which are very positive thingy. Sebenarnya aku sangat sukakan idea ni dan cuba praktikkan kat alam melayu kita sebab aku percaya ‘the law of attraction’ yang mana bila kita fikir dan cakap benda positif,bermakna kita dah bagi energi positif.Secara tak langsung, kita akan dapat energi yang positif jugak dari alam yang akhirnya buat kita makin happy.

Image

5) Forgive somebody. You’d be amazed at the ripple effect an ounce of forgiveness can have in your life and in the lives of others. Unburden yourself of the past and think kind thoughts again about that person. Bende ni pon susah nak buat tapi lama lama aku rasa dengan maafkan orang yang menyakiti kita : itulah penawar hati. Contohnya, F cakap kat someone yang kau ni blabla dan kau tahu niat dia tak baik. And banyak lagi benda yang keluar dari mulut F yang sangat melukakan hati kau. Instead of thinking of revenge, why don’t just let it go? Law of attraction tought me to turn away from something that is lack of love and give love as much as you can to others. And that,is much much better.

Image

6) Share a smile. When meeting a new person, or even chatting with an old one, express joy. Show that you’re happy to be with them, and that they make you happy. Pernah satu hari ni aku sangat moody..muka pon ketat habis. Masa nak keluar simpang tu aku nampak sorang mat india naik motor senyum kat aku. Dahla muka hitam manis..senyum pun manis haha. Betul la orang cakap senyum ni boleh berjangkit..jadi aku pun tersenyum kembali macam ni

Image LOL

7) Expect for nothing. The greatest act of kindness is the one that is freely given because you care about another person and want them to be happy without expecting the reward. The thing about kindness is that it has its own rewards and will improve your sense of well-being and happiness. Kalau bahasa kita senang cakap buat sesuatu dengan ikhlas dan tak harapkan balasan. Aku nak buat sesuatu tu memang senang tapi hujung tu ade je yang bisik supaya harapkan apa apa.Kalau u rasa benda yang sama aku suggest banyakkan istighfar..nanti ok lah.

Image

Leave a comment

Filed under Uncategorized

meet my idol :)

Michele Perchonok, Advanced Food Technology Project scientist at NASA, is working to ensure that the astronauts of the future eat a healthy diet that’s tasty yet efficient in its preparation and storage.

Graduated from Cornell with an M.S. in food science in 1980 and a Ph.D. in 1983, has worked for NASA for 12 years, designing food systems for shuttle and exploration missions.

Today, much of the concentration is long-duration space exploration in the future, namely missions to Mars in the 2030s, which present the new challenge of providing food systems to support years-long journeys.

“We’re looking at how much of the food for a Mars surface mission should be processed packaged food systems versus a bio-regenerative food system, which is growing fresh fruits and vegetables,” she said.

On a mission to Mars, astronauts may be able to grow their own food as well as bring along raw ingredients that they can make into tofu, bread, pasta, and flour.

“They may make a meal with fresh pasta with a pasta sauce made from a tomato and green onions and bell peppers in the garden and then maybe make bread from the flour also. Maybe even have cookies at the end of the meal,” Perchonok said.

However, there are several challenges to feeding a hungry crew in space. The food needs a five-year shelf life and enough variety to stay interesting.

Research under way at Cornell is helping to address these challenges. Perchonok has collaborated with Jean Hunter, associate professor of biological and environmental engineering, to research why astronauts lose their sense of taste in space. “We’ve gotten anecdotal reports in orbit that food doesn’t taste the same,” Perchonok said. “Some of that is likely due to the fact that they’re not smelling the food.”

In low gravity more body fluids shift to the head, affecting the sense of smell. Early in a mission, astronauts often develop round “Charlie Brown” faces because of the fluid, and they feel like they have a cold, Perchonok said.

Leave a comment

April 29, 2013 · 10:25 am